Както вече съобщихме, днес се открива Благотворителния базар, организиран от Социалния център за рехабилитация и интеграция.
Предметите, които са предоставени на вниманието на посетителите, са аранжирани в Многофункционалната зала при НЧ „Тодор Пеев-1871”. Изработените са от служителите в Центъра и от децата, които се ползват от неговите услуги.
Благородната задача, която са си поставили организаторите е да се помогне на Лъчезар, Теменужка и Весислав, които наскоро останаха полусираци. Средствата, събрани от базара и от даренията, ще се разпределят между трите деца.
С посрещането на посетителите днес в залата се е включил целият екип, начело с управителката на Центъра Валентина Герчева, Иванка Ботева, Вероника Филипова, Валя Николова-Занкова, Таня Спасова, Веселка Александрова, Маргарита Велкова, Соня Димитрова, Елена Савова, Веселка Маринова. И, за да не страда ежедневната работа с децата в Центъра, те ще бъдат в залата на смени през целия ден. Ако останат непродадени предмети, базарът ще продължи най-вероятно и утре. 
Центърът е създаден през януари 2013 гадина с капацитет за работа с 34 потребители.
Работи се с деца с различни видове увреждания-физически, психически, зрителни, деца в риск и такива, които се нуждаят от психолог и логопед. При нужда се работи и с техните родители и близки.
Услугата е социална и напълно безплатна.