Ръководството на Горско стопанство – Ботевград е наложило дисциплинарно наказание – забележка, на свои служител за несвоевременно маркирани дърва.  


Около 19 часа на 8 април в землището на Литаково е установено прицеп , натоварен с немаркирани дърва. Сигналът е подаден от жители на селото към Мартин Тинчев, председател на Сдружение „За Ботевград”. От своя страна той сигнализирал за случая на телефон 112. От обаждането изминал час, но никой не се отзовал. Тогава Тинчев се свързал по телефона с началника на РУ – Ботевград и с директора на Горско стопанство – Ботевград.  След минути техни служители пристигнали на място.  Установено било, че натоварените дърва са без контролна марка.  На горския, допуснал нарушението, е наложено дисциплинарно наказание. 


За коментар по случая потърсихме Иван Степанов – директор на Държавното горско стопанство в Ботевград.  „В случая не става дума за незаконна сеч. Дървесината е била там на склад. Пред мен горският обясни, че не е издал необходимите документи и не е поставил марки, тъй като не било ясно на какъв влекач ще бъде закачен прицепът”, обясни той.


Видеото към текста е предоставено на botevgrad.com от Мартин Тинчев.