Отправено от Групата общински съветници на партия „Българска социалистическа партия”


ОТНОСНО: Изпълнени строително-монтажни работи по договор "Реконструкция на вътрешната ВиК мрежа на гр. Етрополе в участъци по бул.Руски и бул. Малък Искър" в частта на Централен градски площад



УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,


Във връзка с отправено Питане от Групата общински съветници на „Българска социалистическа партия” относно изпълнени строително-монтажни работи по договор "Реконструкция на вътрешната ВиК мрежа на гр. Етрополе в участъци по бул. Руски и бул. Малък Искър" в частта на Централен градски площад и в отговор на отправените въпроси, Ви уведомяваме следното:


1. Относно въпроси 1, 3 и 4: Щетите, които са видими с просто око, както за гражданите, така и за Ръководството на Общинска администрация-Етрополе са констатирани в края на зимния сезон. Изпълнителите са уведомени писмено за необходимостта да предприемат действия по отстраняването им в срок до 15.06.2015 г. В отговор, е получено уверение от фирмата изпълнител - ДЗЗД „Воден проект Етрополе”, че в предвид предстоящите ремонтни дейности по Централен градски площад, възстановяването на нарушената настилка ще бъде съобразено и съчетано по време с тях в горепосочения срок.


2. Относно въпрос 2: Договор № ОбП–02/29.01.2013г. с ДЗЗД „Воден проект Етрополе” с предмет "Реконструкция на вътрешната ВиК мрежа на гр. Етрополе в участъци по бул. Руски и бул. Малък Искър" в Раздел XVIII Гаранция за изпълнение на договора, чл. 65-66 съдържа следния текст: „Гаранционните срокове са съгласно техническата оферта на изпълнителя, както следва: 8 (осем) години за ВиК мрежа и 2 (две) години за пътища и улици. Гаранционните срокове започват да текат от датата на получаване на Разрешението за ползване на строежа. Издаденото разрешение за ползване е с № СТ-05-1282 от 25.07.2013г.


Бихме искали да уточним, че настоящото запитване е повод да бъдете информирани, но не и причина Общинска администрация-Етрополе да пристъпи към необходимите действия, тъй като договорите и качественото им изпълнение се следят своевременно, като за целта се изготвят необходимите документи.


Общинска администрация - Етрополе