Общинския етап на Националната викторина по безопасност на движението - "Да запазим децата на пътя" 2015, се проведе днес в малкия салон на НЧ „Христо Ботев – 1884” – Ботевград. В началото на проявата поздрав към всички гости и участници отправиха Детска вокална група към ОУ "Св.св.Кирил и Методий" с ръководител Боряна Нешкова и Танцов състав при ОУ”Н.Й.Вапцаров" с художествен ръководител Грета Кръстанова.


В надпреварата взеха участие ученици от 5 до 8 клас от ОУ "Никола Йонков Вапцаров" и ОУ "Св.Св Кирил и Методий", които бяха разделени в два отбора по 4 състезатели. 


Съгласно регламента викторината се проведе в четири кръга: 1-ви кръг – отборно решаване на теоретичен тест, съдържащ 20 въпроса, за 20 минути, 2-ри кръг – викторина от 4 въпроса, 3-ти кръг – подреждане на пъзел с форма на пътен знак в рамките на 3 минути, и 4-ти кръг – практическа задача – установяване на повреди на велосипед.


За верността на отговорите следеше жури в състав: Любомир Лазаров - председател на СБА Ботевграл и БЧК Ботевград, Данаил Дилов - преподавател в учебен център "Даникар", Мая Тодорова - преподавател в ОУ "Отец Паисий" – Врачеш, Антоанета Русинова - преподавател в ОУ "Васил Левски" - Ботевград.


Председател на журито бе Слави Кръстев - председател на Федерацията по приложно колоездене към СБА.


След оспорвана напревара, в която участниците демонстрираха отлични знания, отборът на ОУ ”Н.Й.Вапцаров" събра повече точки и се класира на първо място. Той ще представи Община Ботевград на областния етап, който ще се проведе на 24 април в община Челопеч.


Всички участници във викторината получиха индивидуални грамоти.