Влада Вукойчич, треньор на Балкан:


Загубихме, защото не играхме добре през третата част и в началото на четвъртата. А Рилски спортист е добър отбор, влязъл е в добър ритъм с мачовете в Балканската лига и се възползва от нашите пропуски в нападение и защита.


Това обаче бе краят само на редовния сезон. Истинският шампионат предстои със започването на плейофите. Смятам, че зная какво трябва да правим в предстоящите мачове, за да не се получи като днес.


Дали сме се опитали да си изберем съперник на полуфиналите ли? Не, категорично. Първо, защото предстоят четвъртфинали. Второ, защото преди края на нашия мач вече знаех резултата от Правец. И трето, аз съм дошъл в Ботевград да се занимавам с баскетбол, а не с други неща.


 


Росен Барчовски, треньор на Рилски спортист:


Доволен съм, че завършихме редовния сезон именно с победа над Балкан, и то в Ботевград, където винаги се играе трудно. Наистина изразходвах доста нерви и имах повече основания от треньора на Балкан да реагирам. Видях доста съдийски грешки и мога да ги изброя една по една, но сега вече няма значение.


Благодаря за поздравленията, че съм избран за най-добър треньор в Балканската лига. Радвам се на това признание, но то означава, че имаме добър отбор. Вярно е, че сме на крачка от спечелването на Балканската лига, но тази крачка наистина е голяма и ни очаква много труден мач в сряда със Сигал Прищина.