Възмутена съм от състоянието на градския парк. Мястото е заприличало на сметище – разхвърляни боклуци по тревните площи, няма кошчета за отпадъци, пейките и детските съоръжения са стари и не се поддържат в добро състояние, тревата не е окосена, от дърветата стърчат изсъхнали клони. Това пише в писмо до редакцията на botevgrad.com жителка на Ботевград. Тя е изпратила и снимки към текста, които публикуваме.


На 17 март в Община Ботевград трябваше публично да бъдат отворени офертите на кандидатите за изпълнители на проекта за реконструкция и благоустрояване на градския парк. С Решение № ОП – 3 от 16 март 2015 година, подписано от Цанко Цанов – зам.-кмет на Община Ботевград, процедурата за възлагане на обществената поръчка бе прекратена със следния мотив: „Установени са несъответствия между обявените от възложителя условия при откриване на процедурата  за възлагане на обществената поръчка и одобрения технически проект.”.  
Припомняме, че прогнозната цена на проекта е 1 250 000 лева, а площта на парка, която ще бъде реконструирана е 65 000 кв.м.


Проектът за реконструкция и благоустрояване на парка е изработен от софийското архитектурно бюро AZ Project. На този етап обаче няма яснота кога ще бъде обявена нова процедура за избор на изпълнител на проекта. Иначе, по думи на зам.-кмета Цанко Цанов, паркът се почиства през ден. Кошчета, макар и не в добро състояние, има и боклуците от тях се изхвърлят редовно. На този етап пейките и детските съоръжения няма да бъдат подновени, тъй като предстои реконструкция на обекта. Това обясни още г-н Цанов.