„Нямаме вода вече осми ден. Не знаем каква е причината. Фирмата, изграждаща новия водопровод и ВиК, си прехвърлят топката. От „Щрабаг” твърдят, че проблемът се дължи на авария, а от общинското дружество обясняват, че няма вода заради изграждането на новия водопровод. Непрекъснато питаме кмета на селото какво се случва, но и той се е видял от чудо, също като нас”, оплака се пред наш репортер жителка на селото. Според нея причината е водопроводна авария. „И днес видях работници на ВиК в селото. Запознати твърдят, че те са дошли да отстраняват не една, а няколко аварии”, сподели младата жена. По нейни думи липсата на вода затруднява домакинствата, но най-вече се отразява на дейността на детската градина.


За да осигурят вода за хигиенните нужди на детското заведение, родителите са принудени да наливат от стубленските чешми в Ботевград. Това сподели още жителката на Скравена.
„Заради изграждането на новия водопровод се е случвало да няма вода по два часа на ден. За това, че ще спират водата, ни предупреждават с обяви, поставени на определени места в селото. Този път никой не ни предупреди, че водата ще бъде спряна за толкова дълго време. Това ни кара да се съмняваме, че наистина има водопроводна авария”, допълни младата жена. 


Жителката на Скравена подаде сигнала вчера. Веднага потърсихме управителя на ВиК Радослав Наков. Той обаче отрече да има водопроводна авария на територията на селото. По негови думи изграждането на водопровода налага спирането на водата.


Водоподаването в Скравена все още не е възстановено. Това съобщи жената, която вчера сигнализира botevgrad.com за проблема. Отново потърсихме управителят на ВиК. Той бе категоричен, че водопроводна авария в селото няма. „Както вече казах, спираме водата заради новия водопровод. Необходимо е технологично време в рамките на още няколко дни. Вечерно време пускаме водата. На места има, но на други - няма. За празниците хората ще имат вода”, каза Радослав Наков.