Най-новото риалити шоу „Фермата”, което ще се излъчва по bTV, ще бъде заснето в бившия стопански двор на правешкото село Своде. Това потвърдиха жители на населеното място. По техни думи имотът е собственост на столичанин.


„Вече се започна подготовка, правят нещо там, но какво точно – нямам представа”, каза  пред наш  репортер млада жена, която живее в Своде.  Според нея имотът е подходящ за предаването, защото е отдалечен от къщите и тъне в зеленина и спокойствие. 


Мястото, където ще бъде изградена бъдещата ферма, строго се охранява. В него не се допускат външни лица.


„На фона на нарастващата популярност на идеите за природосъобразен начин на живот и умората на все повече хора от шума на града, "Фермата" ще покаже как се справят участниците, свикнали с удобствата на модерния свят, когато трябва да живеят наистина близо до природата, при това в продължение на месеци. Те ще поемат предизвикателството да оцеляват в отдалечена селскостопанска ферма, като се състезават един с друг без течаща вода, електричество, канализация, телефони, интернет и каквато и да е друга връзка с цивилизования свят. За да се хранят, участниците във "Фермата" трябва лично да се занимават със земеделие и животновъдство в условия, характерни за живота отпреди 100 години”, се казва в публикация на bTV за новото шоу.