Кметът Георгиев не участва в последното редовно заседание на Общинският съвет, което се проведе на 30 април. За първи път се случва той да отсъства от сесия на местния парламент.  И друг път отпускът му е съвпадал с деня, в който заседават съветниците, но това не е било пречка за него да се яви и лично да докладва проектите за решение.
Освен това няма как да не се забележи отсъствието на Георги Георгиев от телевизионния ефир. А за това наистина трябва да има сериозна причина. Оказа се, че такава е била налице. От началото на миналата седмица кметът е бил ВИП пациент на МБАЛ - Ботевград. Той е постъпил за лечение на дископатия. Днес управителят на лечебното заведение – д-р Филип Филев потвърди, че Георгиев е бил хоспитализиран.
„Дископатията на кмета Георги Георгиев бе доказана в МБАЛ – Ботевград. Това е дегенеративно заболяване на прешлените, което се появява с напредването на възрастта. В случая приложихме комплексно лечение, включващо медикаменти и рехабилитация”, обясни д-р Филев. Той съобщи, че днес Георги Георгиев е бил изписан от болницата в добро състояние.