Теодор Гацовски е от 12 „а” клас на ПМГ Акад. проф. д-р Асен Златаров. Проявява интерес към изобразителното изкуство от малък. Сериозно се занимава с графика и анимация от две години.


Часовете по Информационни технологии при преподавателя в гимназията инж. Красимир Божинов запалват интереса на Теодор към анимацията.Той се запознава и започва да работи с програмата ‘Maya’ на  Autodesk, където прави първите си 3D модели и анимация. През 2013 год. участва в Националната олимпиада по Информационни технологии с анимация и видеоматериали, които показват етапите на изработването й. Участвал е в международните конкурси на CGTarian през 2014  с 3D анимация и Animation Career Review 2015 с 2D анимация. За участията си  изработката на другите анимации  получава положителни оценки и напътствия от Дейвид Стодоуни, един от най-извесните аниматори на Disney Animation Studios.


Графиката е другата му страст на Теодор. През 2013 година печели награда ваучер за книги от  Националния конкурс ‘1001 стипендии’ на Фондация Комунитас. Със средствата Теодор закупува книги за теорията на изобразителното изкуство и анимацията. Те му помагат да развие таланта си. Рисува предимно портрети на близки, приятели, както и на известни личности. Портретът на патрона на гимназията, видния учен Асен Златаров, е подарък на Теодор за любимото училище.


Мечтата на Теодор е да завърши успешно курсовете на обучение в онлайн школата по анимация CGTarian и да се реализира в тази сфера.