Тази вечер в Арена Ботевград зеленобелите надиграха категорично Рилски спортист и победиха с 91-66 в първия мач от полуфиналния плейоф. Втората среща между двата тима е само след 48 часа - в понеделник, 11 май от 19.00 ч., отново в Ботевград.


Балкан спечели първите две части, но в тях играта бе доста оспорвана. Домакините поведоха с 15-6 в средата на първата четвъртина, след това самоковци се доближиха само на 1 точка, а резултатът след тези първи десет минути бе 28-22 за Балкан. Във втория период гостите поддържаха минимален пасив, но в самия край на полувремето Балкан успя да вдигне разликата и на полувремето тя бе двуцифрена - 49-39.


В средата на третата част авансът на Балкан стана 15 точки - 59-44 и оттам нататък за домакините стана по-лесно. След половин час игра преднината им вече бе 22 точки - 74-52. В последните десет минути не се случи нищо по-различно и срещата завърши при 91-66 за Балкан, след като победителите водеха в мача цели 39 минути.


Най-резултатен за Балкан бе Иван Лилов с 22 точки и много добър процент стрелба за 2 точки - 8 от 9. С 15 точки е Мартин Маринов, всичките от тройки, като пропусна само два опита зад дъгата. Павел Маринов направи дабъл-дабъл с 14 точки и 11 овладени борби. Отличен мач изигра Николай Върбанов, който вкара 13 точки и сграбчи 7 борби. С 6 точки са Стаменкович, Павич и Острев, 5 има Милованович, по 2 добавиха Николай Маринов и Маринчешки.


За Рилски спортист над всички бе Върнън Тейлър с 4 тройки и общо 20 точки, със 17 точки и 8 овладени топки е Жарко Ракочевич, 12 вкара Тони Гуджино.


Срещата се игра в необичайно късен час - 20.00, тъй като преди нея се проведе държавният шампионат по олимпийско таекуондо за кадети. Персоналът на Арена Ботевград имаше доста работа в последните няколко дни, но се справи много добре, особено в промеждутъка между края на турнира по таекуондо и баскетболния мач.