Председателят на местната структура на ГЕРБ Иван Начев потвърди пред телевизия Ботевград, че ръководството на ботевградската организация на партията колективно е подало оставка. Усмихнат и с характерен кратък и опростен изказ, той мотивира решението да напуснат бойковата партия лаконично, но кристално ясно - "Ми така сме решили". Местният лидер на герберите обаче побърза да изясни своите аргументи, демонстрирайки завидно израстване в езиковата си култура с образуваното сложно изречение  -"Премиерът каза, че няма да подкрепят кмета, ние сме си с кмета .. и не можем да останем в ГЕРБ при положение, че сме с Георгиев". С това официално се потвърди и тезата, която всъщност отдавна бе известна на ботевградчани, а именно, че в Ботевград практически няма структура на ГЕРБ, а бойковата партия се представлява от удобно ( доскоро и съвсем изгодно ) закичилата си герберското лого групичка по интереси на Георги Георгиев. 


В краткото си интервю местният застраховател обяви намерението на групата на вече бившите гербери, да участва в местните избори наесен и да подкрепи Георгиев при евентуална негова кандидатура. Да припомним, че само преди месец, така наречената "местна организация на ГЕРБ - Ботевград " побърза да номинира новаченеца за кандидат-кмет. Много бързо обаче Бойко Борисов охлади техните мераци, заявявайки в национален ефир, че кметът на Ботевград няма да бъде кандидат на ГЕРБ. 


Един прочит "между редовете" на събитията от последните няколко дни показва следното: ГЕРБ предсрочно прекрати договора за политически "франчайзинг" с Георгиев и сие . Вероятно поради сериозно нарушение на някои съществени клаузи, от страна на "главатаря на местните". Какви "неустойки" ще изплаща ( или вече изплаща ) виновната страна, едва ли ще разберем. Но от това пряко ще зависи тежестта на "санкциите", които неминуемо, и съвсем публично, ще бъдат наложени на "прегрешилия". Скоро