В редакцията се получи писмо от участника в Аматьорската Футболна Лига на община Ботевград - Мургаш Врачеш по повод тазгодишното първенство на лигата. Ето пълният текст.


"Отборът на Мургаш Врачеш иска да изрази своята “признателност и благодарност” към организаторите на АФЛ Ботевград 2014-15 г., и по-специално към Ръководителя с главно АЗ , който е познат сред аматьорското футболно обществото с фразите : “аз реших” , “аз предложих” , “аз прецених” и др. , а именно за “перфектното, безпристрастно и професионално” ръководене от негова страна на тазгодишната надпревара в първенството на общината.


След като отборът ни не беше удостоен с честта да получи отговор на жалбата, внесена миналата седмица лично, а трябваше да четем отговори по сайтове , отборът на Мургаш Врачеш реши да напише “благодарствено писмо”  за това , че научи някои неща за провеждането на подобна надпревара, а и взе някои важни урока за предстоящите си участия в подобни обществени мероприятия .


Научихме, че правилата за провеждането им никога не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед, а могат да се променят постоянно, но за това да не се уведомяват другите участници, с изключение на един. Това допринася за изключителното гъвкаво и интересно провеждане на дадено състезание и никога и никой не може да бъде сигурен какво ще стане всъщност в края, знае само Ръководителят, но и за това не можем да сме сигурни . Научихме, че абсолютно никакъв проблем не е играч участващ в лигата, и по-точно от отбор, замесен в борбата за първото място, да съхранява документи, да бъде делегат и съдия . Научихме , че дадени решения на Ръководителя могат да се вземат на принципа “феърплей” ,  но поради една или друга причина мачове, завършващи с резултат 14-11, да не му правят впечатление. Не ни разбирайте погрешно, ние се радваме, че резултати като този ни доближават до подобни в Англия, но в крайна сметка повлияват на едно друго класиране, което се промени след този мач, ей така на майтап . Научихме, че прекратен мач може да се доиграва, при това с друг съдия и различни състави  въпреки че преди това е обявено, че мачът ще се доиграе със същите играчи. Тук сериозно се притесняваме за раздвоение на личността. Научихме, че пазаренето не е само на пазара, но и на “стадиона” ,както беше написано в отговора на жалбата ни, а разбираш ли : “аз им казах да не подават жалба , но им обещах да играят в пълен състав”.


Примерите са много и не бихме искали на дълго и на широко да занимаваме обществеността, която се интересува от аматьорски футбол какво сме научили  или непрез този сезон. Просто се МОЛИМ, ако бъдем допуснати догодина до този турнир, да има едно единствено нещо, което да се случва в него, а именно да се спазват някакви правила, които се приемат в началото на сезона, а не да се променят в интерес на едни или други . Статистически погледнато, всяка година участващите отбори намаляват и нашето притеснение в крайна сметка е надпреварата да не изчезне и отново Мургаш Врачеш да са виновни за това."


 С уважение :


Мургаш Врачеш