От БФБ продължават наказателната акция срещу Балкан по инерция от миналия сезон. След петия полуфинален мач в Арена Ботевград между Балкан и Рилски спортист, игран снощи, днес Дисципът на федерацията (ДАС - Дисциплинарно-административния съвет) наложи сериозни санции срещу клуба.  Една от тях е лишаване от домакинство за един мач от финалния плейоф, другата е глоба от 1900 лева за клуба. 


Буди любопитство заключението на   дежурния, че цитираните скандирания се отнасят точно за съдиите, след като в залата имаше над 2500 души. Могат да се забележат и интересни пазарни тенденции - "курвите", например,  се котират по-добре от "мишките" и "смешниците".


Мотивите за наказанията, изложени в сайта на БФБ, публикуваме без редакторска намеса.


"Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи санкции на всички отбори, участници във финалната четворка на шампионата. След последния мач с Рилски спортист и доклад на дежурния представител Любомир Амьорков бяха установени две технически нарушения на щаба на домакина Балкан (Влада Вукойчич и Любомир Лилов),  „многократни скандирания от трибуната с фенове на БК Балкан по адрес на съдиите, с цитирам „Курви сте” и „хвърлен предмет(може би дръжка от чадър не се видя ясно поради разстоянието) на терена , след края на втория период”. Клубът отнесе глоба от 1900 лв. Съгласно чл.37.2 от ДАП: ”За нарушаване на установения ред,за непристойни прояви на публиката” финалистите бяха наказани и с лишаване от домакинство за една среща.


 В доклада на старши съдията и съдиите на срещата от НБЛ между отборите на БК Черно море Порт Варна и БК Лукойл Академик на 13.05.2015 г. във Варна „след края на втория период на срещата, г-н Тодор Стойков ни последва в коридора пред съдийската стая и отправи заплахи към тримата съдии, че няма да свирим повече и си позволи обидни квалификации:”Смешници”и „Мишки”. За това си действие Лукойл Академик е глобен с 1000 ла."