Съществува реална опасност мостът над река Церовица в кв. „Паланката” на село Скравена да се разцепи на две и да се срути в реката За това алармираха живеещи в квартала. Хората предполагат, че причина за образуваните пукнатини в железобетонните греди е ежедневното преминаване на тежкотоварни автомобили по моста. Според тях трябва да се предприемат спешни мерки за укрепването му, за да не стига до тежки инциденти.


Хората съобщиха и за друг проблем в квартала – незнайно защо върху участък от улица „Стара планина” не е положен асфалт. „Цялата улица бе разкопана заради полагане на нов водопровод. Преди няколко дни тя бе асфалтирана, но само до пътя, който води до новоизграждащата се пречиствателна станция за питейни води. Участъкът след този път, където също бе положен водопровод, не бе асфалтиран, а там също живеят хора”, обясни живеещ в „Паланката”. 


Заинтересовани лица питали кмета на Скравена и техническия ръководител на фирмата-изпълнител дали ще бъде асфалтиран участъкът, но те отвърнали, че не знаят.


„Ако не се асфалтира този участък, ще организираме гражданско неподчинение – ще преградим пътя и няма да позволим да бъде открита пречиствателната станция за питейни води”, заяви пред  наш репортер жител на селото.