Тенденция стана извънредните заседания на Общинския съвет да се насрочват в неподходящо време.  Особено тези, които се свикват по предложение на опозицията. Това се прави целенасочено, за да няма необходимия кворум за провеждането им. От опозицията многократно са настоявали извънредните заседания да се свикват в извънработно време в средата на седмицата, за да могат да присъстват всички съветници, както и да има посещаемост от страна на граждани. Тези аргументи обаче не се вземат предвид от председателя на ОбС. В потвърждение на тава е решението на Йорданка Лалчева да свика десетото извънредно заседание на ОбС - Ботевград в неудобно време – на 25 май /понеделник/ от 9 часа. В дневния ред на сесията е включена една докладна, в която група съветници предлагат на ОбС да приеме обръщение към кмета Георги Георгиев, в което се настоява той да подаде оставка.


„Предвид множеството прокурорски и полицейски разследвания, извършвани по сигнали за нарушения в дейността на управляваната от Вас община Ботевград, предвид няколко прокурорски преписки, по които се извършват обстойни проверки на личните Ви и семейни доходи и натрупаните сериозни активи, предвид официално заявеното недоверие от страна на издигналата Ви за кмет партия ГЕРБ, с последвало прекратяване на партийното Ви членство , и предвид все по-нарастващото недоверие и неодобрение от страна на ботевградската общественост:
-Най-настойчиво Ви призоваваме, да подадете своята оставка и да освободите заеманата от Вас длъжност „кмет на Община Ботевград”, се казва в част от обръщението на съветниците към кмета Георги Георгиев.


Дали колегите им от управляващото мнозинство ще участват в извънредното заседанието на ОбС, или ще си намерят удобен повод да го провалят - предстои да разберем в понеделник.