Бедственото положение в община Мездра остава в сила, днес ще бъде преценено дали ситуацията позволява то да бъде отменено..Нанесени са щети на жп линията Мездра-Руска бяла, където движението на влакове бе преустановено. Предстои разчистване и ремонт, който ще отнеме два-три дни. Днес ще се отводняват жилищните и обществените сгради, които са с наводнени сутерени и приземни етажи. Продължава разчистването и на свлачището между Ребърково и Люти брод. Подпорна стена падна в частна сграда, от която са изведени всички живеещи там. Предстои оглед и оценка на щетите, което ще реши дали бедственото положение да бъде отменено, каза още Кътовска.
През нощта във Врачанско се изля пороен дъжд, придружен с градушка. Най-критична бе ситуацията на международния път Е-79 между Мездра и Враца, както и при Люти дол поради смъкване на земни маси и камъни и наводнение. Часове наред пътят бе затворен за движение, след като десетки коли попаднаха във воден капан. Причината - запушен канал между жп линията и шосето, заради който водата на места надвишаваше половин метър. Мобилизирана бе и тежка техника.

В продължение на часове багери разчистваха платното за областния град, което бе блокирано от тиня и кал. Образуваха се километрични опашки от автомобили. Половин час преди полунощ пътят бе отворен за движение. Част от колите се пренасочваха по алтернативни междуселски маршрути. Няма данни за пострадали хора.

Синоптиците предупреждават днес за опасност от нови бури и градушки. Поройните дъждове ще бъдат придружени с понижение на температурите.