Съвсем очаквано, поради липса на кворум, насрочената за тази сутрин сесия на Общински съвет – Ботевград не се състоя. В залата присъстваха 10 съветници. Всички от групата на мнозинството не счетоха за необходимо да присъстват, но едва ли поради неотложна заетост, тъй като доста от тях бяха забелязани да се разхождат около читалището непосредствено преди началото на заседанието. За организиран бойкот на извънредната общинска сесия говори и фактът, че в залата не присъства адвоката на общинския съвет Стоян Стоянов, както и нито един представител на общинската администрация.   След като изчака 20 минути, както е по правилник, председателят на ОбС  - Йорданка Лалчева, обяви че отлага провеждането на извънредното заседанието, поради липса на кворум, и насрочва извънредната сесия за 28-ми май, веднага след провеждането на редовната.



"Очаквана ситуация, уплашиха се колегите. От друга страна сме доволни, че извънредното заседание беше отложено за четвъртък. Тогава се очаква да има присъствие и на общински съветници, и на граждани. Вече там всеки да си изрази отношението и да се види кой за какво е ". Така адв. Христо Якимов коментира проваленото заседание на ОбС



Днешната извънредна сесия бе свикана по искане на група съветници. В дневния ред бе включена една докладна с предложение за приемане на обръщение към кмета Георги Георгиев, в което се настоява той да подаде оставка.