Мило по своето съдържание и емоционалност преживяване имаше снощи в ЦДГ „Слънчице” в Етрополе. Преди да получат свидетелствата си за завършена подготвителна група, бъдещите първокласници  на Маргарита Ненчева и Мария Кръстева демонстрираха пред своите родители наученото през изминалата учебна година.
И като на изпит, децата се изявиха в изпълненията на песнички, танцови умения, познанията си по български език и математиката. И след като показаха наученото, децата изразиха и своите послания.
Тържеството започна с въпроси, като „как се казва нашата родина”, „какво е роден край”, кой е родният им град”?
С патриотична нагласа бяха и въпросите по български език: защо трябва да се знае българския език, буквите,   гласните и съгласни звукове, образуването на срички и т.н. С годините те ще се научат на говорят и на други езици, но българският винаги и навсякъде трябва да бъде техния  език.
Чрез играта децата показаха познанията си по математика. Не само, че познават числата, но и, че могат да смятат в кръга до 10.
След това едно от момичетата постави в раничката всичко, което е необходимо за бъдещите първокласници-от учебниците и тетрадките, до учебните пособия. Като символ, че са скъсали с детството, момиченцето отгаза да сложи любимото си в детската градина пухено мече.
Подобаващ момент в спектакъла беше отделен и на 55-та годишнина от основаването на днешната детска градина „Слънчице”.
Преди 21 деца да получат документи и подаръци по повод завършване на подготвителния етап от своето обучение, завършиха спектакъла с песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България”.
Накрая имаше и снимки за спомен, както и цветя за учителките и за леличката.
Директорката Павлина Златарева благодари на родителите, че са поверили децата си на ЦДГ „Слънчице”, на учителките и на персонала за грижите при обучението и възпитанието на бъдещите първокласници.
Тя увери родителите, че показаното е една малка част от това, което децата са научили през годината. Когато постъпят в първи клас, родителите ще се убедят сами в това твърдение.