В края на учебната година учениците от ОУ "Хр.Ботев" с.Лопян, СОУ "Хр.Ясенов" и ОУ"Хр.Ботев" гр.Етрополе бяха приятно изненадани от  служители на Геотехмин и "Елаците-Мед"АД, които им подариха книги с различна тематика за всички възрастови групи.
И трите училища получиха днес по 26 книги, като дарението в с. Лопян съвпадна с Годишното утро на учениците от началния курс на обучение. Любопините деца веднага разгърнаха страниците на детските книжки.
Книгите в Етрополските училища бяха получени от директорите Иван Иванов за ОУ „Христо Ботев” и Светла Вълова в СОУ „Христо Ясенов”.
Поредната инициатива на двете дружества в областта на образованието бележи стабилна тенденция.


Даренията се осъществяват в рамките на програмата за корпоративна социална отговорност "Култура и национална идентичност" на двете дружества, насочена към връщането и осъзнаването на духовните ценности у младото поколение в регионите, където, двете компании развиват дейност. Дарителите вярват, че с тази програма ще запазят у младите хора интереса към изкуството, историята и културата и ще ги подтикнат да търсят нови светове, упование и сила в духовното.              По традиция от четири години даренията на книги от двете дружества се правят в периода от 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост до 1 юни - Деня на детето.