Риалити героинята от първия "Биг Брадър" Стойка Стефанова разказа драматична история в "Преди обед". Тя призна, че няколко рускини я пребили от бой в Италия.


"Смляха ме от бой", започна разказа си Стойчето, която в момента се изявява като актриса.


Рускините се отнасяли пренебрежително към българите и тя искала да ги накаже, като ги напръска със спрей за самозащите.


"Бях си купила един спрей и реших, че мога да го използвам срещу рускините. Мислих си, че ще замръзнат в момента, в който ги напръскам, но това изобщо не стана. Пребиха ме", обяснява Стойка.


Тя си припомни за този акт на насилие по повод новия й спектакъл по убийството на Яна Кръстева.


Студиото за документален театър "Вокс Попули" е създало постановка по криминалното престъпление, наречена "Установено при огледа". Режисьор на спектакъла е Неда Соколовска. Тя и асистентите й са направили интервюта с десетки участници и са прочели стотици страници с документи от делото.


Представлението ще се играе на 9, 14 и 15 юни. Сцената ще бъде заведението "Маймунарника" в Борисовата градина, където се запознават Яна и убиецът й Николай Русинов-Чеци и където Яна е видяна жива за последно.


Сцената с убийството й липсва от представлението. То по-скоро акцентира върху живота на неправилно обвиненият клошар Пламен Трифонов, както и върху действията на разследващите, които откриват в негово лице удобен виновник под обществения натиск.