Първият лагер-сбор на националния отбор на България за юноши до 18 години за европейското първенство Дивизия Б започна в началото на тази седмица в Ботевград. Селекционер на юношеската ни  формация е треньорът в БК Балкан Михаил Михайлов. Помощникът му също е ботевградчанин - Лъчезар Диков, а кондиционен треньор е Светослав Андонов, изпълняващ същата функция в мъжкия тим на Левски.


Подготовка започнаха всички повикани 18 състезатели. Трима от тях са от юношите на Балкан - Здравко Христов, Кристиян Кръстев и Цанко Краев. Също по трима са от базирания в Правец тим на Академик София - Цветомир Акимов, Николай Николов и Красимир Димитров, както и от Левски - Йордан Минчев, Спас Николов и Николай Русимов. По двама са от БУБА баскетбол - Георги Митровски и Георги Христов и от Рилски спортист - Данаил Спасов и Мирослав Васов. От Черно море е Мартин Коцев, от Доростол - Преслав Неделчев, от Академик 17 - Валери Иванов, от Академик Варна - Цветомир Куртев, и Асен Попов, който играе в Италия.


Националите ни, които тренират в зала Балкан, ще останат тук до 9 юли.  В Ботевград ще се проведат и две контролни срещи с юношеските национали на Сърбия и те ще бъдат на 3 и 4 юли, като преди това отборът ни ще играе две контроли в Румъния.


Европейското първенство - Дивизия Б, е в Австрия и започва на 23 юли. Съперници на България в предварителната група са Естония, Полша, Швейцария, Англия и Албания. "С момчетата сме си поставили високи цели и ще се готвим да ги осъществим. Засега всичко в подготовката ни върви нормално", каза старши треньорът Михаил Михайлов.