От началото на тази седмица в Ботевград започна да действа нов клуб под формата на лятна академия. Той е за минифутбол и заниманията се провеждат на терена с изкуствено покритие. Клубът носи името "Балкан Джуниър" и е въпрос на време да бъде регистриран съвсем скоро.


Инициатор на идеята за този нов клуб е треньорът по футбол Здравко Атанасов. Той е преминал през всички формации на Балкан Ботевград, игра и в мъжкия тим, докато съществуваше, и завърши НСА - специалност Футбол. От четири години той работи с малчуганите от детските градини, показвайки им началните футболни умения.


"Още когато започнах работа с малките деца, намерението ми бе да направя детска школа. Благодарен съм на собствениците на игрището, че ме подкрепиха и направихме съвместно тази организация - сподели Здравко Атанасов. - Щастлив съм, че децата има къде да спортуват, независимо дали футбол или баскетбол. От видяното в първите два дни искрено се зарадвах, че толкова много  се записаха да тренират футбол."


Интересът към новата школа наистина е изключително голям. Това изненада дори двамата треньори Здравко Атанасов и Мариян Красимиров. Вече са се записали над сто деца, а има и още жеаещи.


"Наистина събрахме над сто деца, което е прекалено много за такъв малък град - каза Здравко Атанасов. - Засега сме ги разделили на 4 групи, но най-вероятно ще станат и пет, тъй като има интерес и от по-големите в сравнение с първоначално предвидените възрасти.


Най-малките, които са родени 2010 и 2011 година, са в една група. Отделна група от 20 момчета има за родените през 2009 година, с 20 участници е и групата за родените през 2008-ма. В четвъртата група са деца 2007-ма и 2006-та година,."


Здравко Атанасов разкри още, че от "Балкан джуниър" вече са подали заявка за съществуващото първенство по минифутбол.