Настъпи дългоочакваният момент за випускниците на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”. Днес те получиха дипломите си за средно образование. Тържеството по този повод се състоя в малкия салон на читалище „Христо Ботев”. То започна с посрещане на знамето на учебното заведение. Последва изпълнение на химна на училището, след което зрелостните произнесоха клетвено обещание. Приветствие към тях отправи директорът на училището Даниела Колева. Тя отчете постигнатите резултати и успехи на випускниците на общински, областни и национални олимпиади, конкурси и състезания.


Даниела Колева обяви, че до държавни зрелостни изпити са допуснати 74 ученици, а броят на успешно издържалите е 66. По български език и литература средният успех е много добър 4.57, по английски език –  много добър 5.07, по математика – добър 4,46; по география – среден 3,37, по биология и здравно образование – много добър 4,90, един зрелостник се е явил на матура по немски език и е получил много добър 4,95.


Директорът на училището съобщи, че 22-ма зрелостници завършват средното си образование с отличен успех, 29 – с много добър, 12 – с добър и 3-ма със среден. 


Г-жа Колева връчи най-напред дипломите на отличниците на випуска. Първа по успех е Елена Хичева. Успехът от дипломата й е отличен 5,90. Нейна подгласнички са Силвания Стоянова с успех отличен 5, 89 и Яница Накова, която завършва с отличен 5,84.
Елена Хичева получи награда от настоятелството на училището. Тя й бе връчена от Елеонора Дачева – председател на настоятелството.


Председателят на Ротари клуб - Ботевград Елена Първанова връчи парична награда от 100 лева на втората по успех – Силвания Стоянова. Наградата на Инер Уил клуб Ботевград бе предназначена за Яница Накова.


Церемонията по връчване на дипломите завърши с предаване на училищното знаме от Випуск 2015 на Випуск 2016.