Състезателите на АМК Ботевград постигнаха второ поредно първо място в отборното класиране в националния шампионат по рали крос. Това стана в третия кръг на надпреварата.


26-тото издание на рали крос Ловеч 2015 се проведе в края на миналата седмица на пистата край ловешкото село Баховица с участието на 42-ма състезатели в четирите дивизии, т.е. в четирите класа автомобили в зависимост от мощността им. Трасето е с дължина 1052 метра и е на затворен маршрут. За първи път тази година то бе с променена посока, като бе въведен и нов елемент - т. нар. жокер обиколка, по който по принцип се кара в европейския и световен рали шампионат.


В най-ниския клас - до 1600 кубически сантиметра, победител стана Цветан Миков. Любопитното тук бе, че през цялото време на състезанието лидер бе друг състезател от Ботевград - Ивайло  Йончев, но двигателят му блокира, когато до финала оставаха само двеста метра. Втори в тази дивизия е трети състезател на АМК Ботевград - Симеон Велев.


В по-високия клас - до 2000 кубика, безапелационно първото място зае Владимир Василев с Хонда Сивик.


Традиционната награда на домакините за отборните победители от АМК Ботевград бе осигуреното от ловешката кооперация Единство живо агне, което още в понеделник послужи като част от  тиймбилдинга на ботевградските пилоти.