От 2 години Владимир Пенев не се разделя с широкия си сив анцуг. За ужас на неговите фенове, той често може да бъде забелязан да се разхожда в градинката на Народния театър, близо до който живее, доста неглиже. Провиснал анцуг и тениска и дълга бяла коса, прибрана назад с диадема, са дежурният стайлинг на 120-килограмовия актьор. Нашишкавелият Владо си внушил, че в широките и небрежни дрехи изглежда по-слаб.


Независимо дали е на промоция на филм, или на друго официално събитие, звездата от касовата крими поредица „Под прикритие" е облечен все с любимата си дреха, по-подходяща за някой спортен полуден. Докато костюмите на 56-годишния Владо от времето, когато бе назначен за министър на културата, прашасват в гардероба му, актьорът предпочита да намъква провисналия анцуг и маратонки.


Надебелелият драстично инспектор Попов бил в паника от рязкото си напълняване и ужасяващата си метаморфоза. Само за една година той наддал с цели 30 кг. Колегите му недоумявали защо така се е запуснал и си е позволил да качи солидна маса, при положение че дълго време спазвал диета и спортувал. На най-недискретните, които любопитствали защо така се е занемарил, Владо отговарял, че не се ограничава в нищо и е щастлив.