Съюзите срещу шоумена Слави Трифонов стават с един повече. Двама от бившите му любимци - Светльо Христов и Невена Цонева, формираха ново съглашение, с надеждата да му докажат, че неправилно ги е зачеркнал от бизнеса си. И двамата са победители във форматите, които Дългия продуцира, но така и не успяха да пробият в бранша и да получат слава и признание. Сега обаче са решили да се опитат да преборят каръка заедно с общо парче.

„Екипът на Светльо се свърза с мен, за да направим нашата песен. Много се вдъхнових, защото от тийнейджърка бях влюбена в гласа му. Той е много талантлив и винаги съм искала да работим заедно", призна наскоро Невена своето участие в заверата срещу Слави Трифонов. Светльо пък от своя страна реши да се покрие, докато не излезе клипа на песента му. Чак тогава смята да напомни на Дългия колко неблагодарно се отнесе с таланта и амбициите му.


Между победителя във „Файв Старс" и Слави от години тлее напрежение. То се зароди заради големия застой в кариерата на Светльо, който обвинява за това именно некадърността на бившия си продуцент. Трифонов му бил обещал песни, клипове и дори да му издаде албум, но впоследствие се отметнал. Шоуменът решил да не подпомага повече кариерата на протежето си, понеже това щяло да глътне голяма сума пари. За това дори без обяснения спрял да го рекламира и побутва към успеха от шоуто си. Певецът пък решил да напусне, докато още не е прекалено късно, и да се опита да си създаде сам име.


Същият сценарий се разигра и с Невена Цонева. След като стана победител в „Мюзик Айдъл", тя не получи така мечтания албум. Продуцентите й обаче не бяха Слави и „Ку-ку бенд". Те успяха да я прецакат чак на втория й опит да пробие с гласа си в „Гласът на България". Тогава Невена се отказа на финала на шоуто демонстративно под натиска на продуцента Слави.


„Според мен всичко започна от един концерт във Варна, на който публиката скандираше името ми. Трябваше да изляза на сцената, а през това време Слави трябваше да се преоблече в бяло и да излезе. Почаках 15-ина секунди, докато публиката скандираше, а той преждевременно излиза и през зъби ми изсъска: „Аре бе, няма ли да говориш?". Ама го каза със злоба. Все едно е броил колко пъти викат „Светльо" и е мерил с децибелометър. И оттогава всичко тръгна надолу. Той вече спря и да ми се обажда", признавал е певецът.
От този момент нататък кариерата му поема стремглаво надолу. След като не успява да се класира в музикалния бизнес у нас, Светльо решава да замине за Америка, за да си търси късмета. Преживява какви ли не перипетии и дори започва да пее по улиците, за да си припечелва прехраната. Живее за известно време в космополитния Сан Франциско и се надява да бъде забелязан от някой продуцент.


„Чистех в една фирма, взимах по 80 долара на ден. Мой приятел ми подхвърли защо не стана уличен музикант. Той намери прашно касетофонче, пускахме музика на него. Ударих половин кило водка, за да се престраша да пея на улицата", разказва преживелиците си Светльо.


Първия път не спечелил кой знае какво, но след това само един за час изкарал 100 долара с песните си. Когато започнал да пее и опера, печалбата станала още по-добра, което го стимулирало и да не се отказва от страстта си.
След като се върна в България обаче певецът е твърдо решен по всички начини да си го върне на Слави. Първо започнал, като дръпнал Невена, която от години е сгодена за един от музикантите му. С излизането на песента си пък планирал да подхване отново демонстративно старата им вражда, та да може отново да се разшуми около името му.


„Не получих албум и песни, но поне винаги мога да се възползвам да напомня за това как ме прецака", обяснявал на познатите си старозагорецът.


С тази стратегия си гарантирал участия в предаванията на всички неприятели на Слави. А те никак не са малко. Така щял да рекламира кариерата си без нито лев инвестиция.