Крайният срок за подаване на заявки за участие в новия сезон на Националната баскетболна лига за мъже е 1 септември. Това беше решено на днешното Общо събрание на лигата. До момента нито един от миналогодишните девет отбора не е изявил желание да се откаже от участие. Желание да играе в НБЛ има Академик (Пловдив). На сбирката на лигата не са присъствали единствено представители Черно море и Балкан.


Клубовете ще трябва да изчистят всичките си задължения към НБЛ до 8 септември. Ден по-късно ще се състои ново събрание на лигата, на което ще бъде избран и новия президент. Мандатът на инж. Петър Георгиев изтече в края на миналия сезон. Таксата за участие в първенството бе намалена от 25 000 на 15 000 лева. Броят на допустимите играчи, които не са родени в България, ще се запази - четирима.


Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ няма да съществува като структура от новия сезон. Това е една от идеите, които са обсъждали представителите на клубовете. Ще има промени и в дисциплинарния правилник.