Общинският съветник Цеца Христова и племенникът й Данаил Димитров са собственици на имот от 700 квадрата, който е част от паркинга до читалище „Христо Ботев”. Без тяхно разрешение в началото на тази седмица работници от ВиК извършват изкопни работи в собствеността им.  Два дни след това племенникът потърсил управителя на общинската фирма за разяснение по случая, но му казали, че той е извън сградата на ВиК. Мъжът си оставил телефонния номер, като помолил да му предат да му се обади. До момента обаче управителят на водното дружество не се е свързал с него.


„Без да поискат разрешение от нас, работници на фирма ВиК Бебреш идват и извършват изкопни работи в имота ни. Ние не знаем каква е била причината, нямаме представа какво точно са правили под земята. Но те нямат право да полагат подземни комуникации в частен имот, още повече без разрешение на собствениците”, каза пред наш репортер Цеца Христова.


Племенникът на общинската съветничка предполага, че в случая изобщо не става дума за отпушване на канализация, както твърди служител на ВиК, а за полагане на водопроводно отклонение. „Потресен съм от произвола на ВиК. Мисля си, че тези действия са насочени срещу нас. Защото полагането на подземни комуникации от общинската фирма, може да се окаже сериозна причина да не получим разрешение за строеж. Може би точно това цели общината", заяви Данаил Димитров.  


Цеца Христова и племенникът й си връщат наследствения имот след дълъг съдебен спор с общината. Искат да го застроят, дори имат изготвен проект за строеж на кооперация, но от общината не им разрешават.


Двамата са категорични, че ще внесат жалба в Прокуратурата срещу своеволията на ръководството на ВиК Бебреш. Те ще настояват да бъде извършена проверка по случая.