Педжа Стаменкович стана вторият баскетболист, който напуска Балкан след спечелването на сребърните медали. От новия сезон той ще играе в румънския Питещи, съобщава официалният сайт на клуба. Договорът му е за една година с опция за продължаването му.


В представянето румънският сайт набляга на това, че Стаменкович е вицешампион на България с отбора на Балкан. Освен това цитира и статистическите му показатели през сезона със зеления екип - за 37 изиграни мача има средно по 9.4 точки, 4 борби и 5.2 асистенции, с 45.7% стрелба за 2 точки, 35.2 от тройката и 81.6 от наказателната линия.


Стаменкович е първият чужденец в новата селекция на петия от миналия шампионат на Румъния Питещи. Преди това отборът привлече двама румънски играчи.


Първият, който напусна Балкан, бе Павел Маринов. Той премина в румънския Динамо Букурещ, където се събра с бившите си съотборници в Балкан Ноа Далман и Ненад Шулович и ще играе под ръководството на Александър Тодоров. Междувременно Динамо Букурещ подписа с втори сърбин - гарда Марко Шутало, играл досега в Питещи. Педжа Стаменкович ще заеме неговото място.