Ръководството на БК Балкан е успяло да договори първите средства за новия сезон на мъжкия тим. Това съобщи председателят на клуба Георги Георгиев, който е и кмет на община Ботевград. Ето какво каза той в инервю за Телевизия Ботевград.


"В понеделник и вторник използвах времето, когато съм в отпуск, и направих среща с две сериозни фирми. С тях се договорихме, че ще сключим договор за спонсорство. С едната разговаряхме за 50 хил. лв, с другата за 65 хил. лв. Договорите ще бъдат сключени може би следващата седмица. Те са за реклама - за пана в Арена Ботевград и надписи върху екипите на играчите на мъжкия отбор. И тези над сто хиляди лева ще бъдат първите средства, които осигуряваме за новия сезон. Няма да разкривам имената на фирмите, само ще кажа, че едната е на територията на общината, другата е извън Ботевград.


Освен това водя разговори и - дано да стигнем до споразумение - с други две фирми. Те са за една по-сериозна сума, която няма да бъде с рекламна цел, а ще бъде оформена като сделка, ако бъде осъществена. Разбира се, с решение на Общинския съвет. И средствата от тази евентуална сделка ще отидат целево за спонсориране на мъжкия отбор.


Във вторник се събра и Управителният съвет на БК Балкан. На него чух доста интересни предложения. Накрая взехме решение изпълнителният директор Цветан Луканов да излезе с изявление пред обществеността. И да заяви ясно и точно, че не се отказваме от ангажиментите си да застанем отново зад мъжкия баскетболен отбор и той да върви напред. Т.е. нещата отиват в такава посока, че баскетболният отбор ще го има и той отново ще се бори за шампионската титла. Живот и здраве, може и тази година да станем шампиони. Казвам "и тази година", тъй като аз си броя Балкан за шампион. Защото знаем как бяха спечелени и сребърните, и златните медали.


С две думи - средства за мъжкия отбор ще има, ще има средства и за детско-юношеската школа. Баскетболът в Ботевград ще се развива така, както се е развивал в последните години - с темпове напред."


От заседанието на УС на БК Балкан обаче не стана ясно кой ще се заеме с оперативната работа в мъжкия отбор - избиране на треньор, правене на селекция и кога ще започне тя, за началото на подготовката за новия сезон и други важни неща около изграждането на един отбор. Дано всичко това да стане ясно от дългоочакваното изявление на един от досегашните основни спонсори и настоящ изпълнителен директор Цветан Луканов.