От 23 до 26 юли в сръбския град Крагуевац ще се проведе второто европейско университетско първенство по баскетбол 3Х3. Два отбора ще представят страната ни на престижното състезание - това са спечелилите държавното студентско първенство баскетболисти от Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград, и останалият на второ място отбор на Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщиха от благоевградското висше училище.

Момчетата от Благоевград Иван Мирчев, Антонио Илиев, Александър Христов и Райко Дундалов с треньор Никола Хаджиев за втори път печелят квота за университетското първенство, като през 2013 г. станаха осми от 14 отбора на първия турнир в Ротердам, припомнят от ЮЗУ "Неофит Рилски".

И тази година квоти за участие в университетското първенство са спечелили 14 отбора от 10 държави. Освен България (с два отбора) и домакините от Сърбия (с 4 отбора) в първенството ще участват представители на университети от Израел, Португалия, Франция, Словения, Румъния, Хърватия, Черна гора и Босна и Херцеговина.