ТЕМАТА: Вашите поръчения към новия кмет на Етрополска община и бъдещия Общински съвет


Поводът за отваряне на тази тема в рубриката „Имате думата” са предложенията на Венцислав Вълов, които получихме по електронната поща и публикуваме едно:към едно.


Имам две предложения.
Първото се отнася за парк "Езерото" край болницата. Добре го направиха, за радост на малки и големи. Но още миналото лято се видя, че през деня той е практически неизползваем. Дърветата са от изток и от север. Детските площадки и пейките край езерото са по цял ден на слънце и при тия високи температури може да се използват от деца и възрастни едва привечер, след залез слънце. Как не се намери някой да бодне 20-30 дръвчета на юг и на запад от площадките и пейките - след няколко години ще хвърлят хубава сянка и през деня.
Другото е за пешеходните алеи по бул. "Руски". Широки са и са от "Прогрес" до ул. "Никола Михайлов". Какво пречи по едната от тях, например откъм болницата, да се обособи велосипедна алея? Хем ще има къде хората да си карат колелата, хем няма да са изложени на опасност от колите по и без това натоварения бул. "Руски".
То добре, ама някои етрополци-пешеходци най-спокойно си маат по пътното платно...
 


По-възрастното поколение читатели помни тази практика от преди 1989 година да се връчват поръчения на кандидатите за съответни изборни длъжности: председател на общинския съвет, общински съветници, народен представител или съответните изборни длъжности по партийна линия.
До местните избори има точно три месеца. Достатъчно време да обмислите и предложите вашите поръчения към бъдещия кмет и общинските съветници.
Веднага след конструиране на Общинския съвет ще представим в писмен вид вашите предложения.
Излишно е да предупреждаваме, че няма да се толерират несериозни, вулгарни и изпъстрени с цинизми предложения.
Очакваме вашето сериозно отношение към темата с надеждата, че вашият глас ще бъде чут в интерес на гражданите на Общината.