Секс скандал разтресе Великобритания през уикенда. Таблоидът The Sun публикува 45-минутно видео от развратна вечеринка на 69-годишния лорд Джон Сюел. Той е вице говорител на Камарата на Лордовете и председател на House Committee към британския парламент. Политикът е гол и се забавлява с две проститутки, най-вероятно в хотелска стая.

На видеото се вижда как лордът свива банкнота от 5 лири и започва да смърка кокаин от масата, а после от циците на едната проститутка. След това остава с банкнота в носа и провежда дълъг разговор с уличниците.

По време на разговора лордът обижда своите колеги, включително и премиера Дейвид Камерън. Той го нарича: "повърхностен и лесно поддаващ се на чуждо влияние премиер, който дава обещания, които не може да изпълни."

На въпрос защо бившият премиер Тони Блеър се е съгласил да участва във войната в Ирак, Сюел отговаря: "защото просто се е влюбил в американския президент Джордж Буш".

Освен видеото Thе Sun публикува и снимки, на които Сюел е облякъл розовия сутиен на една от проститутките и пуши доволно цигара - явно отмаря след активната част.

Джон Сюел, който е женен, си пададе оставка след появата на видеото. Срещу него е започнало наказателно производство, най-вече заради думите му срещу британските политици.