Тази сутрин в 4.40 часа силен гръм се чу в целия град. Отново атака срещу шефа на куриерската фирма „Еконт” Васил Василев. Бомбата е поставена зад автомобила на СОТ, който е бил паркиран пред самия вход на офиса в жилищния блок на улица „Свобода” 2. От взрива са счупени стъкла на куриерската фирма и на намиращия се в съседство мебелен магазин. Изпочупени са и стоповете на колата на СОТ. По наша информация в този момент охранителят за минута е излязъл от служебната си кола.
В момента районът  е отцепен от полицията и се прави оглед от екип на ДОТИ от София.
След първия атентат  от „Еконт” наеха денонощна жива охрана. Въпреки че колата на СОТ е паркирана до входа, вече два пъти бяха поставени взривни устройства. Засега щетите са само материални и офисът не е прекъсвал работата си. Управителят Васил Василев е напуснал града заедно със семейството си.
Атаките продължават почти два месеца, досега заподозрян извършител няма.


Ето и официалната информация от Областна дирекция на МВР - София:


В 04.48 часа тази сутрин е получен сигнал за взрив пред офис на куриерска фирма в Ботевград. Периметърът на местопроизшествието веднага е обезопасен от служителите на реда. При инцидента не са пострадали хора, нанесени са само материални щети. Специализирани екипи са извършили оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават.