Първа сесията напусна общинската съветничка Петя Кочкова, възмутена от опитите на кмета да попречи на изказването й. Преди да излезе от залата Кочкова заяви, че заседанието е гротескно и че вина затова има председателят на ОбС. Тя каза още, че сесията е безкрайно закъсняла, защото проблемите на болницата съществуват от години. “Държавата не е отговорна за бездействието, за ненаправеното преструктуриране, което се посочва като съществена причина за натрупаните разходи. Не бива топката да се прехвърля. Не бива да конфронтираме медиците от болницата с тези от доболничната помощ” – заяви Кочкова. Според нея общината е трябвало още преди години да инициира създаването на дарителски фонд в подкрепа на МБАЛ.
След Петя Кочкова залата напусна съветникът от партия “Атака” Антон Стоянов.

Марсел Методиев от ГЕРБ заяви, че неговата партия няма вина за кризата в здравната система по обясними причини. “Другите да си ходят! Ще дойдем ние и ще решим проблемите!” – отсече Методиев и напусна заседанието.   

Повечето от гражданите също не дочакаха края на сесията. Те напуснаха залата на групи по време на последвалите изказвания. “Днешната извънредна сесия на ОбС се превърна в трибуна за политическа пропаганда. Наслушахме се на политически речи и взаимни обвинения за финансовата криза в болницата и неуредиците в здравната система. Всеки път се повтаря едно и също, а конкретни действия за решаване на проблема не се предприемат” – коментираха хората след края на заседанието.