С грандиозен концерт и  пълнен салон на НЧ „Тодор Пеев-1871”, снощи Етрополе отбеляза Деня на миньора.
Официални гости на тържеството бяха: кметът на Община Етрополе инж. Богомил Георгиев, заместник-кмета Венета Гергова, кметове на кметства от Общината, председателят на Общинския съвет Христо Андреев, общински съветници.
Впечатление направи присъствието на ръководството на Геотехмин и Елаците мед: председателят на Надзорния съвет проф. д-р  инж. Цоло Вутов, изпълнителният директор на Елаците-мед Добри Цветков, генералният директор на Елаците мед инж. Драгомир Драганов, директорът на Рудодобивния комплекс инж. Костадин Найденов.
Поздравителни адреси по повод празника бяха обявени от областния управител на София област Росица Иванова, от Община Етрополе и общините Златица и Чавдар, от председателя на Общинския съвет Христо Андреев.
Самото тържество започна с Молебен за здраве и благоденствие, отслужен от отец Емил, отец Христо и отец Борис.
С пространно поздравително слово-отчет към присъстващите се обърна инж. Добри Цветков - Изпълнителен директор на „Елаците - Мед" АД. / Цялото слово качваме отделно/.
Приветствия по повод Празника имаше от директор на Рудодобивния комплекс инж. Костадин Найденов и заместник-кмета Венета Найденова. Тя изказа благодарността на Общинското ръководство за успешната съвместна работа на Общината и Елаците-мед, в резултат на което на територията на Етрополе и Общината са финансирани безвъзмездно  проекти за облагородяване на околната среда за над 5 милиона лева.
След това в продължение на 4 часа грандиозният концерт се превърна в  празник за присъстващите в салона. Изпълнителите накараха публиката да стане съпричастна на изпълненията им, да запее и танцува в салона и на сцената.
Всеки един от гост-изпълнителите изнесе свой мини-концерт. Заедно със самодейните състави от читалището, всички оставиха  незабравим спомен за концерт, какъвто отдавна не е имало на Етрополска сцена.
В концерта участваха Мажоретният състав на СОУ „Христо Ясенов” - Етрополе, Детската вокална група „Звездица”, с ръководител Диляна Гоцева, ВГ „Оренда” с ръководител Петя Цекова, трио „Романтика”, Вокална група за народно пеене „Димана”, с ръководител Диляна Гоцева,  ТА”Балканска Младост”, с ръководител Калинка Пушкарова.
Гост-изпълнители: гласът на Родопите - Николай Славеев и народната певица Краси Георгиева, Силвия, Жената-глас Петя Буюклиева. Накрая публиката  изгуби всякакъв контрол над себе си при изпълнението на Миро.
Концертната програма водиха Сияна Йотова и Тони Муканов.
Още един път, честит празник!