„В община Правец има над 410 км махленски пътища из планинските райони. Как линейките от София ще знаят тези пътища, за да стигнат до хората в махалите” – това попита кметът на Правец Румен Гунински на днешната пресконференция в централата на БСП. Кметове от левицата от Софийска област и  депутати  се обявиха против сливането на Центровете за спешна медицинска помощ в София-град и София област.

Замисленото ще влоши качеството на здравеопазването, това не е промяна към по-добро, заяви  Корнелия Нинова. Тя напомни, че през 2005 г. е имало подобно решение за сливане на спешните центрове, но Конституционният съд го е отменено.
. Според кмета на Самоков Владимир Георгиев това решение е изключително ненавременно и неподходящо. "Никой не е потърсил нашето мнение, преди да се подготви този проект. Цели се недостигът на линейки в София-град да се подобри, но не и в София-област", смята той. Корнелия Нинова каза още, че заедно с колегите си депутати от София-област от другите партии ще пита по темата премиера на първия блиц контрол на 2 септември. От БСП заявиха готовност за гражданско неподчинение.