Кандидатурата на БСП за кмет на Ботевград ще стане ясна на общинската конференция на партията, която ще се проведе този петък от 17.30 часа в малкия салон на читалище „Христо Ботев”. За евентуален кандидат за поста се спряга името на адв. Христо Якимов. Той не отрече, че с него са водени разговори да се кандидатира, но дали ще бъде официално номиниран - ще се разбере на общинската конференция в петък.
Адв. Христо Якимов е втори мандат общински съветник от листата на БСП в Ботевград. В настоящия ОбС той е ръководител на групата общински съветници на левицата.


На конференцията в петък ще бъдат утвърдени и кандидатите на БСП за кметовете на селата в Община Ботевград, където ще се провеждат избори за кметове на кметства. Това са Врачеш, Трудовец, Литаково, Новачене, Скравена, Гурково и Радотина. Също така делегатите ще гласуват структурата на листата за общински съветници. По официална информация третото място в нея ще бъде отредено за гражданската квота и ще бъде предложено отново на д-р Марияна Горгачева. „С активната си работа в настоящия Общински съвет тя оправда доверието, което й гласувахме. Затова отново й предлагаме челно място в нашата листа”, обясниха от ръководството на БСП в Ботевград.


Гост на конференцията на общинската структура на БСП ще бъде народният представител Корнелия Нинова, съобщиха още от ОбС на партията.