Резултатите от проверките в Софийска област по Закона за гражданската регистрация бяха обобщени и анализирани на работна среща, организирана от териториалното звено на ГРАО-София област. На срещата присъстваха експерти от ведомството и от Областната администрация, както и служителите по ЕСГРАОН от всички общини в Софийска област, съобщават от пресцентъра на областната администрация.
Освен резултатите от приключилата проверка, на срещата, която се проведе в заседателната зала на Областната администрация, бяха обсъдени още и измененията в наредбите, касаещи работата на експертите. В рамките на дискусията бяха разяснени и технически детайли около изготвянето на избирателните списъци, за което именно отговарят присъстващите на срещата.
„Предстоящите избори са много тежки, поради факта, че са „2 в 1”. По тази причина, колегите в общинските администрации трябва да са добре подготвени, за да могат да са от полза на гражданите при нужда”, заяви Наташа Христова – началник на ТЗ ГРАО-София област. Тя допълни, че е изключително благодарна на ръководството на Областната администрация за предоставянето на място, където колеги от всички общини да се срещнат, да обменят опит и да обсъдят актуални казуси от ежедневната си работа. Участниците определиха срещата като ползотворна за всички страни.