Младежки фестивал „МОГА ФЕСТ" Етрополе се провежда всяка година в края на лятото от 2011г. насам. Това е най-мащабното младежко събитие в града, което ежегодно събира младите хора от Общината и страната и с всяка изминала година придобива все повече популярност. Фестивалът продължава два дни и включва множество спортни игри и състезания, творчески работилници, кръжоци по танци, прожектиране на филми.  Всеки фестивален ден завършва със заключителен концерт, в който участие вземат както местни изпълнители, така и популярни музиканти от страната.
Целта на събитието е да запознае младите хора с алтернативни начини за оползотворяване на свободното време, да им предостави възможност да се докоснат до непознати изкуства и спортове, да ги срещне с интересни творци и изпълнители и най-вече да даде поле за изява на всички талантливи млади хора в града.
Инициатори и основни организатори на събитието са инициативна младежка група „МОГА”. Това е  доброволна организация, създадена през 2010 г. от активни граждани на Етрополе  с идеята да раздвижи културния живот на града и да внесе разнообразие в ежедневието на младите хора. През последните години дейностите на групата са съсредоточени изцяло върху организирането и провеждането на различни по род събития с обществена и благотворителна цел.
Във всичките си инициативи групата среща подкрепа и пълно ресурсно съдействие от Община Етрополе, която е и съорганизатор на фестивала.
Финансов ресурс под формата на дарения се осигурява и от фирми от града.
В края на август фестивалът се проведе за пета поредна година. На 28, 29 и 30 август 2015 г. поляната при "Паметника", както е известен сред етрополци, беше сцена на десетки мероприятия.
Програмата на фестивала тази година включваше еко семинари, кръжоци по танци, спортни състезания, куклен театър за най-малките, пейнтбол, колоездене и разбира се концерти.
Източник: текст и снимки от Общината