Красимира Иванова от Ботевград е участвала в над 30 възстановки на исторически събития в страната, представени от клуб „Традиция”. За всяка от тях има грамота. Последната, озаглавена „ІV-ти Пехотен Плевенски на Негово величество полк, в Европейската война /1915-1918/",  се състоя на 29 август  в двора на Регионален исторически музей – Плевен. Тя бе реализирана със съдействието на сдружение „ІV-ти пехотен Плевенски полк”.
„Възстановката протече в две части. Първата беше посветена на обявяването на мобилизацията, организационното и бойно сглобяване на полка и заминаването му за фронта. Втората включваше тържествена проверка, на която бяха прочетени имената на героите, отдали живота си за Родината.И в двете части на историческия спектакъл прозвуча за първи път, след повече от 70 години, маршът на ІV-ти пехотен Плевенски полк в изпълнение на нещатния духов оркестър на военно формирование 28880-Белене. В края на инициативата зрителите получиха по паничка войнишка боб чорба. Тя бе приготвена специално за възстановката”, разказа участничката от Ботевград.
Красимира Иванова е сред членовете на софийския клон на клуб „Традиция”. Тя става част от него преди три години. Случайно попада на публикация за клуба и решава да се запише. Мечтата й е да участва във възстановка на момента, в който генерал Гурко влиза в Орхание и обявява освобождаването на града от турско робство.
„С една от местните конни бази обмисляхме тази идея. Дано някой ден имаме възможност да я осъществим. Най-подходяща дата, разбира се, е 29 ноември – празникът на Ботевград”, сподели  г-жа Иванова.
Членовете на клуб „Традиция” не получават възнаграждение за участието си в исторически възстановки. Организаторите, които ги канят, поемат разходите за път, храна и спане, ако се наложи да пренощуват. 
Красимира Иванова е начален учител в ОУ „Васил Левски” – Ботевград.