От новия сезон капитан на мъжкия баскетболен отбор на Балкан ще бъде Мартин Маринов. Това бе обявено тази вечер при представянето на селекцията за предстоящото първенство на НБЛ 2015/2016.


Изпълнителният директор на БК Балкан представи пред привържениците на тима 11 баскетболисти, с които вече има подписани договори. От миналия сезон са шестима: Мартин Маринов, Николай Маринов, Цветослав Острев, Николай Върбанов, Радослав Кочев и Кристиян Кръстев. Новите попълнения са пет - българите Мартин Дурчев, Стоян Петков и Васил Александров, сърбинът Душан Цветкович и американецът Брандън Фортънбъри.


До началото на сезона се очаква още един играч на позиция 4, водят се преговори с няколко баскетболисти. Селекцията ще завърши окончателно през февруари. От клуба са имали предложения към Веселин Веселинов и Александър Янев, но до споразумение не се е стигнало. Не бе отговорено достатъчно ясно на въпроса дали Иван Лилов, който е на проби в Италия, има място в отбора, ако не се стигне до привличането му в чуждестранен клуб.


Председателят на БК Балкан Георги Георгиев, който е и кмет на Община Ботевград, обяви, че ще бъдат осигурени необходимите финансови средства за предстоящия сезон.