В СОУ „Христо Ясенов” Етрополе тази сутрин прекрачиха училищния праг 860 ученика.
Като за най-голямото училище, вниманието към откриването на новата учебна година беше и най-голямо. Присъстваха заместник-кметовете Росица Иванова и Венета Гергова, старши-инспектор ПКВ Росица Иванова, председателят на училищното настоятелство Валентин Цацов, кмета на Кметството в с. Ямна Детелина Николова, служители от Общинска администрация, родители.
Тържеството започна в 9:00 часа с вдигане на националния трибагреник под звуците на Химна на РБългария и посрещане знамето на училището. Водосвет за здраве и благоденствие на ученици, учители и родители, както и на присъстващите на тържеството, отслужи отец Емил-игумен на Етрополския манастир.
Приветствено слово по повод празника произнесе Росица Василева – заместник-директор на училището.
Венета Гергова – заместник-кмет на Община Етрополе прочете и поднесе на директорката Светла Вълова поздравителния адрес от името на кмета инж. Богомил Георгиев.
Група ученици, мажоретният състав и ученици от състава на ФА „Балканска младост” също поднесоха своя поздрав в песни и танци по повод на първия учебен ден.
Като се провряха през „Книгата на знанието”, заедно със своите придружители и родители, първокласниците влязоха за първи път в родното вече за тях училище.