В първенството на А ОФГ мъжкият отбор от Ботевград ще участва под името "Балкан 1929".  Под това име ще играе и тимът на децата. Това  на практика е съвсем нов клуб, който бе регистриран миналата седмица.


Поводът за създаването на този нов клуб е фактът, че досегашният ФК "Балкан" има сериозни задължения, които със сигурност щяха да се окажат пречка за участието на отбора в първенството. Трудностите започнаха още при картотекирането на футболистите за новия сезон. На човека, който се зае с изключително трудната задача да възстанови мъжкия футболен отбор в Ботевград - Иван Редовски, му било казано в прав текст в БФС, че отборът може по всяко време да бъде изваден от групата.


„Досегашният клуб, чийто мъжки футболен отбор бе закрит през 2011-та, има задължения към футболния съюз, към НАП, към полицията и към други институции, като сумата на тези задължения е сериозна. Именно това наложи регистрирането на новия клуб "Балкан 1929", който да започне на чисто участието си в първенството”, каза Иван Редовски.