Днес, 24 юни от 11:00 часа преди обяд, младите командоси от Етрополе показаха уменията, които са придобили на осемдневния полеви лагер в туристическия район „Заслона” в с.Рибарица, до Етрополе под ръководството на о.р. инж.Васил Христов, заместник-председател на Асоциация „Български командоси”. Състезанието е в рамките на програмата за честване Празника на Етрополе.
Самоотбрана, преодоляване на  полоса с препятствия, преминаване през въжен мост, „спускане” с парашут, хвърляне на граната в цел, стрелба с въздушна пушка и хвърляне на пластини в цел бяха дисциплините, в които се състезаваха момчетата.
Състезанието се проведе в градския парк и беше открито от кмета на общината инж.Богомил Георгиев.
Авторитетно жури, всичките членове на Асоциация „Български командоси”, отчиташе времето и техниката на изпълнението на всеки участник.
Ръководителят на състезанието о.р. инж.Васил Христов обяви класирането:
• На първо място с 45 точки се класира Ивайло Маринов
• На второ място с 42 точки е Марин Терзийски
• На трето място с 36 точки е Мартин Иванов
• Останалите състезатели се нареждат според получените точки – Стоян Григоров, Станислав Маринов, Виден Лозанов, Иван Лозанов и Детелин Николов, Иван Михайлов.                                                                    Полевият лагер в Рибарица и днешното състезание е съвместна инициатива на Асоциация "Български командоси" и Етрополската комисия за борба с противообществните прояви на малолетни и непълнолетни.
Кметът награди всички участници в състезанието с тениски с емблемата на командосите. В обръщението си към състезателите той изрази своята съпричастност към начинанията на младите командоси в Етрополе и пое ангажимента за зимния лагер „Командос” всички да бъдат със състезателни екипи с надпис „Етрополе”.
Пременени с новите тениски, участниците си направиха обща снимка с кмета на общината, със своя ръководител и журито на състезанието.
На снимките: моменти от състезанието