Приключилата в края на септември Стажантска програма 2015 на група фирми ГЕОТЕХМИН  ясно очерта тенденцията за нарастваща популярност на икономическата група сред младите хора във всички направления.


Наблюдава се интерес от страна на млади специалности в различни области - документи подават икономисти, счетоводители, геолози, еколози, специалисти по информационни и комуникационни технологии, както и такива с хуманитарна насоченост – юристи, връзки с обществеността, психолози. Младите хора гледат на дружествата в ГЕОТЕХМИН като на място, където може да се придобие практически опит с провеждането на стойностен и качествен стаж, воден от доказани ментори професионалисти. 
За 2015 г. групата прие общо 55 млади специалисти на стажантски места, от които 32 за Елаците-Мед АД, 6 за Геотехмин ООД, 9 за Геострой АД, 2 за Пътстрой-92 АД, 3 за Геопроект ЕООД и 3 за ИТР Сървисиз ЕООД.
Значителният брой млади специалисти, преминали стаж и одобрени за работа в група ГЕОТЕХМИН, които и до днес  продължават да работят и да трупат опит в дружествата, е показател, че те са намерили своето място в професионалния си път и са удовлетворени от това, което получават като знания, умения и кариерно развитие.
Стажантската програма на група фирми ГЕОТЕХМИН се затвърждава като добра практика в корпоративната политика на дружествата, поле за търсене на нови предизвикателства и доказване на капацитет и способности. Не на последно място - тя е доказателство за силна социална ангажираност и отговорност към бъдещето на младите хора, към професионалното им израстване и придобиването на компетенции в сферата, в която започват работа.