Етрополе, 01-10-2015 г. 18:30 часа. Големият салон не можа да побере тази вечер желаещите да присъстват на предизборното събрание на БСП в Етрополе. Много от тях останаха правостоящи.
Събитието уважиха Михаил Миков – председател на НС на БСП и народен представител в 43-то народно събрание, Корнелия Нинова - народен представител в 43-то народно събрание, Маргарита Петкова – председател на Областния съвет на БСП, Румен Гунински – кмет и кандидат за кмет през следващия мандат на гр. Правец, Христо Якимов – кандидат за кмет от БСП в Ботевград, д-р Веселка Златева – председател на ОбС на БСП в Ботевград, Цанко Маринов - председател на ОбС на БСП в Правец, София Торолова – председател на ОбС на БСП в Челопеч, кандидати за общински съветници от листата на БСП в Ботевград и Правец.
Събранието започна с изпълнение на танцьори от ТФ „Балканска младост” с ръководител Калинка Пушкарова.
След тяхното изпълнение на сцената излязоха Михаил Миков, Корнелия Нинова, кандидатите за кмет на Общината и на кметства и за общински съветници от листата на БСП. Средната възраст на кандидатите за общински съветници е 39 години.
Всички те бяха представени поименно, като на широк видеоекран зад тях се появяваха последователно техни снимки.
Корнелия Нинова: Владимир Александров доказа, че може да воюва за интересите на хората.
„Владимир Александров е млад, но опитен, защото за своите 38 години има един успешен мандат като общински съветник“. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова в Етрополе.
Пред препълнената зала тя каза, че през този мандат той е показал, че е мъж с характер и смело може да критикува и да воюва за интересите на хората.
„Той е и човечен, с голямо сърце, безкористен млад мъж и в най-трудните моменти за Етрополе  е рамо до рамо с работниците си и да разчиства преспи заедно с тях“, добави Нинова.
Тя заяви още, че Александров желае да управлява общината единствено с цел да направи живота на етрополци по-добър. „Нека го подкрепим с бюлетина № 8 на 25 октомври“, призова тя.
Владимир Александров по човешки сподели пред хората в залата своите виждания и тревоги за досегашното развитие на Общината и за това какво възнамерява да направи ако бъде избран за кмет.
„Винаги съм искал да водя положителна кампания, но това, което виждам около нас не е толкова положително. В Етрополе видимите негативни резултати от управлението на общината започват да личат още от началото на града“. Това каза той след изказването на Корнелия Нинова.
"Нима е трудно да живеем по-добре? Всички знаем какво е положението на пътната настилка. Четири години управляващите в общината не можаха да вкарат стратегия за развитие на болницата.
За да работи една община тя трябва да има бюджет в услуга на хората, една община трябва и да защитава своето население", каза още той. По думите му е важна и мотивацията за работа с хората.
Според него администрацията е лицето на кмета и нейната работа трябва да се подобри, а в момента тя е разделена на лагери, обслужващи определени интереси.
"Общината трябва да бъде прозрачна за фирмите, с които работи, за да са мотивирани те за работа. Всеки от нас определя съдбата си и затова се замислете и направете правилния избор, защото утре денят ни ще бъде такъв, какъвто сме го направили вчера", завърши Александров.
Моменти от предизборната си платформа Владимир Александров е отразил и в брошурата, която посетителите на предизборното събрание получиха пред входа на салона:
Аз вярвам, че хората градят с дела собствената си съдба! Вярвам, че с избора на всеки заедно ще дадем по-добро бъдеще на Етрополе, за да се превърне в по-силна, по-самостоятелна и чиста община - за нас и нашите деца! Защото общината е на хората!
Защото администрацията трябва да е в услуга на населението! Защото бъдещето ни зависи от всеки от нас! Свободата означава да сме активни граждани!
Всеотдайно и целенасочено ще работя за:
• открита политика и диалог с хората;
• ясни ангажименти в образованието, здравеопазването, културата и
инфраструктурата;
• прозрачност и равен достъп за всички желаещи да участват в конкурси и
обществени поръчки; стимулиране на културни, фолклорни, спортни и младежки изяви;
• създаване на общинско предприятие за благоустрояване и комунални дейности;
• опазване на публичната собственост чрез видео наблюдение;
• създаване на екологичен мониторинг; повече работни места за хората в активна възраст;
•  Ценностите са определящи за политическата идентичност и са от решаващо значение за формирането на справедливо общество. Ще създадем устойчива общинска политика - съчетание на икономически успех, екологична отговорност и социална ангажираност.
Пред посетителите в салона се обърнаха още Ивайло Георгиев, Станка Димитрова и Мила Манчева.
В подкрепа на Владимир Александров и на кандидатите от листата на БСП в Етрополе застана председателят на НС на БСП Михаил Миков:
Кандидатите на БСП са верният избор, който дава бъдеще за вас и за децата ви.
„БСП крачи през историята 125 години в управлението и опозиция, но оставя вярна към българския народ.
Преди  година загубихме парламентарните избори, имахме избор да участваме във властта имахме и предложения за това, но ние не приехме и не подкрепихме увеличаването на пенсионната възраст и много други заробващи народа решения“. Това каза Михаил Миков.  
Той заяви, че на тези избори БСП излиза пред жителите на общината с най-доброто - с кандидата за кмет инж. Владимир Александров и с кандидатите за общински съветници.
„Убеден съм, че жителите на Етрополе ще оцените кой застава искрено пред вас заради самите вас и развитието на общината, а не заради властта като самоцел“, допълни лидерът на социалистите.
Той бе категоричен, че ръководството на партията е убедено, че именно левите кандидати, новото поколение политици от БСП, ще получат доверие не за власт, а заради хората.
„Бъдете сигурни, че на 25 октомври имате верен избор, който дава бъдеще за вас и за децата ви“, призова Миков.
Песента „Моя страна, моя България” изправи на крака хората от салона.
След това започна и музикалната програма с изпълнението на невероятната Петя Буюклиева, финалистката от конкурса „Гласът на България” Красимира Иванова и Ники Манолов.
При излизането от салона, посетителите на предизборното събрание бяха приятно изненадани с коктейла, който ги очакваше във фоайето на читалището.