Иван Лилов подписа с италианския тим от втора дивизия Proger BLS Chieti. Това обяви официалният сайт на клуба, както и сайтът eurobasket.com.


Според съобщението в официалния сайт на Киети, договорът на Иван Лилов с клуба е за два месеца, с опция да бъде продължен до края на сезона. Иван ще бъде в Киети във вторник вечерта и още  угре ще бъде на разположение на треньора Масимо Гали.


След като бе на едномесечна подготовка с вицешампиона на Италия Грисин Бон и остави много добри впечатления, но не сключи контракт с тима от Реджо Емилия, Иван Лилов се завърна в Ботевград. Самият той обяви, че се е разбрал с ръководството на БК Балкан да започне сезона с Балкан с отворен договор, докато получи изгодна оферта от чужбина.


До договор обаче така и не се стигна. Рязката промяна стана преди няколко дни, като стана ясно, че пречка за това е една от клаузите в този договор.


След победата в първия мач като гост на Берое старши треньорът Влада Вукойчич потвърди, че този сезон Иван Лилов няма да играе за Балкан. Наставникът обяви и споменатата вече причина.


Новият отбор на Иван Лилов - Киети, участва в Серия А2 на Италия. Основан е през 1989 година, играе с червени и бели екипи. Прозвището на тима е "фуриите". Първенството на италианската втора дивизия вече започна. Киети има една победа и една загуба.


Иван Лилов може да заиграе за новия си тим в третия кръг, когато Киети е домакин на Ферара. А в седмия кръг е мачът с Триест, където играе Христо Захариев. В състава на Киети са още двама чужденци - американците Тай Абът и центърът Айзая Армууд.


Град Киети се намира в централна Италия, на 16 км от адриатическото крайбрежие. Според легендата е основан от гръцкия герой Ахил. Населението му е 54 хиляди, в близост но него е град Пескара.