Това са думите на старши треньора на Киети Масимо Гали по повод привличането на Иван Лилов.  Ето неговите аргументи, изложени в официалния сайт на Киети..


"Ние не търсим просто известен играч, а истински баскетболист, който може да даде на отбора ни атлетизъм и техника, като това, което прави Абът (един от американците в отбора, който е контузен). За Иван Лилов говори самата му кариера. И особено изключително положителните препоръки за него от Реджо Емилия, където той бе на проби  през целия подготвителен сезон и бе наистина пред подписване с вицешампиона. Лилов е солиден играч, европейски играч, умен и хитър и с отлична физика. В сравнение с американците на него ще му е необходимо много по-малко време да се адаптира към играта. Той е добър стрелец, много енергичен, има и бързи крака, което му позволява бърза реакция и възможност за пробиви в противниковата защита. Притежава добра ръка, освен това може да подава добре и интелигентността му е над средната. Той е национал на България и с неговия опит може да помогне много на нашите млади играчи. Ще ни бъде мого полезен, това е вън от съмнение. Същеврмененно ние ще оценим възможностите за възстановяването на контузения американски гард Тай Абът и след два месеца ще вземем решение."


Може да се каже още, че Иван Лилов направи превъзходен подготвителен сезон с Реджо Емилия, въпреки че не подписа договор, се казва в съобщението на официални клуб на Киети. С този тим Лилов доказа, че за него могат да се заинтересуват и други отбори от А1, доказателство за което са отбелзаните от него 26 точки срещу Шанхай Шаркс и 22 точки срещу Рейер Венеция. За него треньорът на Реджо Емилия казва: "Той пази добре, играе силно. Трудно е да се иска нещо повече от него".


В края на съобщението се казва, че Иван Лилов ще бъде посрещнат топло от всички мениджъри, треньори и играчи в клуба. То завършва с призива "Go Ivan!".